DigiTaalhuis zoekt Taalvrijwilliger

– BERICHT – DigiTaalhuis in Bergeijk –


In het Aquinohuis in Bergeijk zijn we in september 2017 gestart met het DigiTaalhuis. Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsproject van de gemeente Bergeijk, Bibliotheek De Kempen, GOW Welzijnswerk, het Stercollege en de Stichting Lezen en Schrijven. Het DigiTaalhuis heeft kennis en informatie in huis. Hetbeschikt over en een programma met cursussen voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en zich daarom niet goed kunnen redden in de maatschappij.

Het DigiTaalhuis is bedoeld voor Nederlanders en mensen uit de Europese lidstaten en de vluchtelingen die niet (meer) op inburgeringscursus zitten. Voorkomende problematiek is moeite met het invullen van formulieren of het lezen van een brief. Anderen zijn op zoek naar een computercursus, een taalopleiding, een leesclub of een taalmaatje.

Naast onze huidige vrijwilligers zijn we op zoek naar een vrijwilliger die ons kan ondersteunen in het bemannen van het DigiTaalhuis spreekuur op locatie en daarnaast eventueel inzetbaar zijn als taalmaatje.

Spreekt een of meerdere taken aan, dan horen we graag van je!

Jouw rol als taalvrijwilliger

Als Taalvrijwilliger help je deelnemers individueel of in kleine groepjes om ze beter te leren lezen, schrijven of spreken. Je maakt gebruik van bestaande leerroutes en leermaterialen van Taal voor het Leven van de Stichting Lezen en Schrijven. Ook kun je worden ingezet om het DigiTaalhuis te bemannen of een mobiel spreekuur te draaien en bezoekers verder te helpen met hun vragen.

Voordat ja aan de slag gaat, volg je de training voor Taalvrijwilligers. In je werk word je ondersteund door de coördinator.

Wij bieden

Werken in het Aquinohuis is leuk en uitdagend. Wij zetten ons iedere dag weer in om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren met leesadviezen en proberen aan te sluiten bij andere informatiebehoeftes. Je komtterecht in een organisatie die haar maatschappelijke waarde momenteel sterk verbreedt. Dit biedt kansen voor initiatief en om ervaring op te doen in nieuwe projecten.

Als je vrijwilliger wordt bij het GOW Welzijnswerk kun je rekenen op:

  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving, die helemaal gericht is op kennis en ontwikkeling
  • Een vrijwilligersovereenkomst met duidelijke voorwaarden
  • Scholing (naar behoefte) en begeleiding van een professionele coördinator

Geïnteresseerd?

Meld je aan! Of neem contact op voor meer informatie:

Maria Heesterbeek (GOWWelzijnswerk)
mheesterbeek@gowwelzijnswerk.nl

Macha Mathijssen (Bibliotheek De Kempen – DigiTaalhuiscoordinator)
m.mathijssen@bibliotheekdekempen.nl of 06- 3359 0936