Nieuwe partners DigiTaalhuis Bergeijk

– PERSBERICHT – DigiTaalhuis in Bergeijk –


Buurtzorg Bergeijk en Voedselbank Bergeijk worden partner van het DigiTaalhuis Bergeijk.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Hierdoor lopen zij regelmatig tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en beperkingen in het gezinsleven. Het DigiTaalhuis in Bergeijk heeft als doel laaggeletterdheid tegen te gaan. Dat doen we samen met partners.
Op 9 november jl. hebben 2 nieuwe partners zich aangesloten: Buurtzorg Bergeijk en de Voedselbank Bergeijk. Samen zoeken we naar manieren om laaggeletterdheid te bestrijden. Een voorbeeld hiervan is het openen van een mobiel spreekuur.

DigiTaalhuis Bergeijk heeft in het Aquinohuis spreekuur op maandag van 19.30 uur tot 20.30 uur en op woensdag van 15.00 uur tot 16.00 uur. Op afgesproken tijden zal het DigiTaalhuis ook een inloopspreekuur organiseren bij de Voedselbank op locatie.

Verder gaan we bijvoorbeeld samen themadagen organiseren.

Alle hulp is welkom!

Wilt uw organisatie ook partner worden? Wilt u zelf beter leren lezen en schrijven of kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Of wilt u juist anderen helpen met taal? Neem dan contact met Macha Mathijssen, Coördinator DigiTaalhuis Bergeijk, telefoon: 06-33590936 of per e-mail via: m.mathijssen@bibliotheekdekempen.nl

Het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis Bergeijk is een initiatief van de gemeente Bergeijk, Wel!zijn de Kempen, Stichting Lezen & Schrijven, Ster College en Bibliotheek De Kempen en is speciaal opgericht voor volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.