Ik wil…

Beter om kunnen gaan met de computer.
Beter om kunnen gaan met de computer
Meer leren

Ik wil…

Beter Nederlands leren schrijven en spreken.
Beter Nederlands leren schrijven en spreken.
Meer leren

Ik wil…

Beter leren rekenen/omgaan met geld.
Beter leren rekenen/omgaan met geld.
Meer leren

Digitaalhuis Bergeijk

Wil je graag beter Nederlands leren of juist schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Bergeijk!

In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je vindt er leermateriaal en kunt er andere mensen ontmoeten. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt of meer wilt weten over inburgeren.

Je vindt het DigiTaalhuis in het Aquinohuis. Twee keer per week zijn er spreekuren. Je kunt er vragen stellen en krijgt er advies:

  • Maandag van 19:30 uur tot 20:30 uur
  • Woensdag van 15:00 uur tot 16:00 uur

Samen zorgen we ervoor dat ook jij een e-mail kan schrijven op de computer of een formulier kunt invullen voor de Belastingdienst. Of we helpen je bij het leren voorlezen van de (klein)kinderen, beter rekenen of het lezen van correspondentie van organisaties. Wat je doel ook is, kom langs!

In totaal hebben circa 170.000 Brabanders moeite met lezen en schrijven. Zij zijn tussen de 16 en 65 jaar oud. Kom ook en zorg voor jezelf!

Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Ons team

In september 2017 ontstond het DigiTaalhuis uit samenwerking van diverse partners. Vol enthousiasme staan we voor u klaar; of het nu gaat om schrijven, lezen, rekenen of uw digitale vaardigheden. Spreek ons gerust aan, samen vinden we voor u het juiste pad!

Contact

DigiTaalhuis Aquinohuis
Dr. Rauppstraat 52
5571 CH Bergeijk

Coördinator DigiTaalhuis Macha Mathijssen:
+31 (0)6 3359 0936
m.mathijssen@bibliotheekdekempen.nl

Samenwerking

Het DigiTaalhuis Bergeijk is een initiatief van meerdere organisaties. Zij hebben in een overeenkomst vastgelegd wat ze willen bereiken en hoe ze gaan samenwerken. De gemeente Bergeijk, GOW Welzijnswerk, Stichting Lezen & Schrijven, Ster College en Bibliotheek De Kempen zijn allen partners.